Ga jij voorbereid de winter tegemoet?

Ga jij voorbereid de winter tegemoet?

Ga jij voorbereid de winter tegemoet?

Ga jij voorbereid de winter tegemoet?

Geplaatst op 23-9-2024 door Sander van den Berg

Afgelopen zondag is de herfst officieel begonnen, en zoals elk jaar lijkt de tijd voorbij te vliegen. Voor je het weet staan de echte donkere dagen van de winter weer voor de deur. Nu al merk je dat het ’s avonds sneller donker wordt. Dit is hét moment om de verlichting van je fiets te controleren en, indien nodig, te vervangen.

Wij zien de vraag naar fietsverlichting nu al toenemen, en om onze klanten extra bewust te maken van het belang hiervan, zullen we binnenkort onze fietsverlichting goed aanprijzen. Want niemand wil onzichtbaar zijn in het donker!

Fietsverlichting zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Of je nu dagelijks door de stad fietst of alleen in het weekend een ritje maakt, goed werkende voor- en achterlichten zijn essentieel voor je veiligheid.

Naast verlichting spelen reflectoren ook een belangrijke rol. Deze weerkaatsen licht van andere voertuigen, wat je zichtbaarheid vergroot. Controleer daarom ook of je reflectoren nog in orde zijn. Vooral de reflectoren in je pedalen aan beide kanten zijn van belang, omdat deze extra opvallen tijdens het fietsen. Overweeg ook om extra reflectoren aan te brengen in je wielen, deze kun je eenvoudig vastklikken aan de spaken. Vaak bevatten het voor- en achterlicht al ingebouwde reflectoren, maar het kan nooit kwaad om het even na te kijken.

Losse hanglampjes die je aan je stuur of bagagedrager hangt, zijn handig voor noodgevallen – bijvoorbeeld als de batterijen van je vaste verlichting onverwachts leeg zijn. Echter, deze lampjes zijn van veel minder ver zichtbaar en doordat ze bewegen tijdens het fietsen, ben je vaak slecht te zien. Gebruik ze dus alleen als tijdelijke oplossing en zorg altijd voor een goede, vaste fietsverlichting.

Nu de dagen weer korter worden, is dit hét moment om actie te ondernemen. Controleer je fietsverlichting en reflectoren, en vervang wat nodig is. We hebben volop fietsverlichting op voorraad en staan klaar om je te helpen goed zichtbaar te blijven tijdens de donkere dagen.

Blijf veilig op de weg en zorg ervoor dat je gezien wordt!

fietsverlichting, winter, herst, fietslamp, verlichting

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!