Fiets goed beschermd tegen diefstal?

Fiets goed beschermd tegen diefstal?

Fiets goed beschermd tegen diefstal?

Fiets goed beschermd tegen diefstal?

Geplaatst op 2-3-2024 door Sander van den Berg

Leveranciers van fietssloten blijven hun producten voortdurend verbeteren om te voorkomen dat ze gemakkelijk kunnen worden geopend. Tegelijkertijd zijn dieven constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen om sloten te kraken. Het is een voortdurend kat-en-muisspel. Hoewel je misschien denkt dat je fiets veilig op slot staat, kunnen dieven met speciaal vervaardigde lopers (ook wel blanco sleutels genoemd) veel sloten eenvoudig openen, alsof het hun eigen fiets is.

Veel fietsenwinkels raden daarom aan om een extra kettingslot aan te schaffen. Sommige sloten bieden zelfs de mogelijkheid om een insteekketting of -kabel toe te voegen, wat superhandig lijkt. Echter, dit biedt niet altijd de gewenste extra bescherming. Helaas kunnen deze insteekkettingen of kabels ook met dezelfde loper worden geopend. Gelukkig hoef je geen extra dikke of dure sloten aan te schaffen. Een ketting of kabel van 5-6 mm dikte is vaak meer dan voldoende.

Kies daarom voor een extra kettingslot met aparte sleutels en bevestig deze aan een stevig object, zoals een hek, paal of fietsenrek. Zorg ervoor dat het frame van je fiets ook om het slot heen zit om diefstal verder te ontmoedigen. Dankzij de kettinghoes wordt je frame bovendien niet beschadigd.

Wil je je fiets echt goed beschermen tegen diefstal? Zorg er dan voor dat je normale ringslot goed is vergrendeld en voeg een extra kettingslot toe om je fiets te beveiligen aan een object. Bij ons vind je al kwalitatieve kettingsloten vanaf €9,95.

ringslot, fiets goed op slot zetten, fiets extra beveiligen tegen diefstal,

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!