Afstellen Shimano Nexus 3

Afstellen Shimano Nexus 3

Afstellen Shimano Nexus 3

Afstellen Shimano Nexus 3

Geplaatst op 6-11-2022 door Sander van den Berg

Shimano Nexus 3 afstellen:


Op bijna elke fiets van 24 inch of groter zitten wel versnellingen. Na verloop van tijd gaat de binnenkabel iets rekken waardoor de afstelling niet meer helemaal goed staat. Dit kan als gevolg hebben dat je doortrapt tijdens het fietsen.
Het afstellen van deze versnellingen is echter een fluitje van een cent en kan iedereen na het lezen van deze blog.





Dit is 1 van de clickboxen die shimano de afgelopen jaren gebruikt, ook zijn er nog 2 andere clickboxen die je vaak tegenkomt, de werking en afstelling is hetzelfde van allemaal. 





Allereerst is het belangijk dat je de versteller op het stuur in zijn 2e versnelling zet, op deze versnelling stel je de shimano nexus 3 af.

Op de clickbox die achterop je as zit zie je 2 gele streepjes. Als de versnellingen goed zijn afgesteld moet het gele blokje tussen deze streepjes zitten zoals afgebeeld op de foto (Rode pijl).

Is dit niet het geval dan moet je de kabel wat strakker of losser zetten, dit kan je eenvoudig doen door te draaien aan de bevestiging (Groene pijl).

De blauwe pijl is de borging en deze zou je misschien eerst een stukje los moeten draaien voordat je aan de bevestiging kan draaien.

Als je het gele blokje tussen de 2 gele streepjes heb gezet draai dan nog even een paar keer op je versteller van 1 naar 3 en van 3 naar 1 en weer terug naar de 2e versnelling en kijk nogmaals of het blokje nog goed staat. Staat het blokje nog steeds tussen de 2 gele strepen dan heb je je versnelling goed afgesteld en kan je de borging (Blauwe pijl) weer vast zetten. Dit voorkomt dat door de trilling de versnelling weer verkeerd komt te staan.


 
shimano, nexus, verstellers

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!